Nieuws

2013-06-26

Permanent Laag BTW voor Arbeidskosten van glaszetten

Dinsdagavond 25 juni ging de Tweede Kamer akkoord met een permanent laag btw voor arbeidskosten van glaszetten bij woningen van twee jaar en ouder per 1 januari 2014.

Tot dusverre gold er al een laag btw voor arbeid bij glaszetten aan huizen ouder dan twee jaar. Maar dat maakte onderdeel uit van een tijdelijke maatregel met laag btw voor het verbouwen en renoveren van woningen ouder dan twee jaar. Met een looptijd van 1 maart 2013 tot 1 maart 2014.

Isolerende maatregel

Achter de schermen heeft OnderhoudNL zich altijd al sterk gemaakt om glaszetten aan te merken als een isolerende maatregel. Om op die manier glaszetten te kunnen onderbrengen onder een permanente maatregel met laag btw voor arbeidskosten bij isolerende maatregelen voor woningen die ouder zijn dan twee jaar.

Tijdelijk vouchers

Sinds 2009 geldt die maatregel, maar glaszetten is er steeds buiten gehouden. Wel konden particulieren tijdelijk gebruik maken van vouchers als ze besloten om in hun woning HR++-glas te gaan plaatsen.

Ingestemd

Uiteindelijk heeft staatssecretaris Weekers er nu mee ingestemd dat glaszetten onder de permanente maatregel valt met laag btw voor arbeidskosten bij isolerende maatregelen voor woningen die ouder zijn dan twee jaar.

 

2013-02-08

BTW op renovatie woningen van 21% naar 6%!

De BTW op het onderhoud en verbouwen van woningen gaat op 1 maart van 21% naar 6%. Dat is een van de maatregelen uit het akkoord over de woningmarkt van het kabinet met de oppositiepartijen D66, ChristenUnie en SGP.

  • Een BTW-verlaging van 21% naar 6% voor verbouwingen en renovatiewerken in de bestaande bouw gedurende een jaar, ingaand 1 maart 2013.
  • Een investeringsfonds van 150 mln voor energiebesparende maatregelen in de gebouwde omgeving zowel voor verhuurders als voor eigen woningbezitters. Het fonds wordt aangevuld met middelen uit de markt, zodat het zal verviervoudigen tot 600 mln.

 

2013-02-08

6% BTW voor woningen ouder dan 2 jaar!

Per 15 september 2009 is de lage BTW-regeling voor schilder- en stukadoorwerken verbeterd. U betaalt het lage BTW-tarief van 6% voor schilder- en stukadoorwerk indien de woning door particulieren wordt bewoond en de woning ouder is dan 2 jaar.

Deze periode van 2 jaar wordt gerekend vanaf het moment dat de woning daadwerkelijk na de oplevering bewoond is. Garages, schuren, serres, aan- en uitbouw, tuinhekken enz. vallen ook onder het begrip ‘woning’. Voorwaarde is wel dat zij zich bevinden op hetzelfde perceel als de woning. Dit betekent dat AF-erkende onderhoudsspecialisten geen 21% maar 6% factureren, een besparing van 15% op de rekening aan woningonderhoud.